Diera jest słowem, które w dzisiejszych czasach jest doskonale znane wielu osobom. Nie ma się czemu dziwić, bo chyba zdecydowana większość nas próbowała jakiejś diety w swoim życiu. Z lepszym lub gorszym skutkiem. Warto wiedzieć, że czasem człowiek nie może sobie poradzić z utrzymaniem diety, ponieważ tak naprawdę zmaga się z jakimiś chorobami, które powodują, że należy dobrać właściwy rodzaj diety do choroby. Dla takich osób dobrą książką może okazać się “Insulinooporność w polskiej kuchni. Dla całej rodziny, z niskim IG” Magdaleny Makarowskiej i Dominiki Musiałowskiej (https://www.taniaksiazka.pl/insulinoopornosc-w-polskiej-kuchni-dla-calej-rodziny-z-niskim-ig-magdalena-makarowska-p-1077172.html).

Współczesne choroby

Obecnie wiele osób ma zdiagnozowaną insulinoodporność. Trzeba przyznać, że jest to choroba, która niekontrolowana może doprowadzić do pojawienia się w organizmie skomplikowanych konsekwencji. W tym mówi się właśnie chociażby o nadwadze, która bardzo szybko może przejść w otyłość. “Posiadanie” tej choroby sprawia, że człowiek często nawet będąc na diecie tyje i nie do końca zdaje sobie nawet sprawę dlaczego. Wszystko przez to, że spożywa składniki których nie powinien jeść. Insulinoodporność to choroba, która wyklucza pewne składniki żywieniowe z naszego jedzenia. Jakie? Tego wszystkiego dowiemy się właśnie z tej książki. Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska już od kilku dobrych lat wspierają osoby, które zmagają się z taką chorobą. Posiadają na ten temat ogromną wiedzę, którą chcą podzielić się z innymi osobami. Udowadniają, że można jeść i to smakowicie, jeżeli tylko ktoś chce i…będzie miał pod ręką właśnie tą książkę.

Smaczne przepisy

Insulinooporność w polskiej kuchni. Dla całej rodziny, z niskim IG” to z jednej strony poradnik, gdzie umieszczone zostały najważniejsze informacje odnośnie tej choroby. Dzięki temu będzie można dowiedzieć się jakie są pierwsze objawy, które powinny dać człowiekowi do myślenia. Udajmy się wtedy do lekarza, który po wykonaniu serii badań stwierdzi, czy mamy do czynienia z insulinoodpornością, czy być może nasz organizm zwalcza jeszcze coś innego. Po drugie tak naprawdę jest to po części książka kucharska, dzięki czemu osoby zmagające się z tą chorobą będą wiedzieć co mogą jeść, aby się najeść i na dodatek cieszyć się wspaniałym smakiem różnorodnych potraw. Niektóre choroby nie są do wyleczenia. Powodują pewne ograniczenia. To jednak nic nie oznacza, ponieważ można wszystko tak opanować, aby móc cieszyć się radością życia i…smakowitymi potrawami na talerzu, których przyrządzenie na pewno nie zajmie dużo czasu.

Jedzenie zdjęcie utworzone przez freepik - pl.freepik.com